Hvor lange skal dine tekster egentlig være?

De fleste tekster er for lange. Men ikke alle tekster skal være korte. Og hvis det forvirrende, så skal du bare vide, at du i denne mail får et genialt redskab til at styre længden på din tekst. Så den altid bliver lige tilpas.

Er dine tekster for lange? 

Der er rigtig mange, der har en uvane med at skrive langt. 

For eksempel ser man for tiden enormt mange og enormt lange salgssider, hvor man kan købe et onlinekursus til 39 ish kroner. Hvor der afsnit efter afsnit efter afsnit bliver forklaret om alt det gode, man kan med netop dette kursus.

Jeg ved ikke, hvem der gider at læse flere meters kursusbeskrivelse om et mini-kursus *gaaaab*

Det er i hvert fald ikke mig.

Det er muligt, at du er undtagelsen … men hvis du studerer diverse undersøgelser om læseradfærd, så er du i så fald ret alene om at gide det.

Kort sagt: Jo længere dine tekster er, jo større er risikoen for, at de ikke bliver læst. De bliver valgt fra på forhånd eller droppet undervejs, fordi man simpelthen ikke orker at læse så meget. Du risikerer med andre ord, at dit vigtige budskab ikke når ud, fordi det drukner i fyld og ligegyldige detaljer 😱

Derfor skal du altid skrive så kort som muligt.

Men når ikke alt kan siges med en enkelt linje, hvordan finder du så ud af, hvad der skal med, og hvad der skal skæres fra?

Sådan finder du ud af, hvor lang din tekst skal være

Nu vil jeg gi’ dig et redskab, jeg selv fik, da jeg uddannede mig som journalist. Det er et redskab til vinkling, og det er genialt, fordi du kan bruge det til at styre, hvad der skal med i din tekst. Og hvad der ikke skal.

Redskabet kommer her 👇

Når du skal skrive noget – og det gælder en hvilken som helst tekst – så skal du fuldføre sætningen:

▶︎▶︎▶︎ Jeg vil fortælle, at …

Når du kan fuldføre sætningen, så kan du gå din tekst igennem afsnit for afsnit, når du har skrevet.

Og slette alt, der ikke er direkte relevant for den vinkel, du har besluttet dig for. 

Det er meget vigtigt, at du bruger ordet ‘at’ og ikke ordet ‘om’, når du fuldfører sætningen. For det lille ord tvinger dig til at ta’ stilling til en vinkel. Hvilket betyder, at du skal beslutte dig for, hvad der skal med i din tekst.

Det kan godt gøre lidt ondt, hvis du ikke har prøvet det før.

Men dine tekster bliver bedre af det ✍️

… og jo, dette blogindlæg kunne sagtens ha’ været længere.

Du kan sikkert også finde en SEO-ekspert eller en anden guru, der kan fortælle, at et blogindlæg som dette skal være mindst 1500 ord for at performe. Og det er muligt, at algoritmerne er vilde med det. Men at skrive godt handler ikke om algoritmer. Det handler om de mennesker, du skriver til.

Skriv din mening her

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *