Pas på med tillægsord – især hvis du gerne vil sælge

Hvad gør du, hvis du gerne vil ha’ det, du skriver om til at lyde rigtig godt og attraktivt?

De fleste begynder at proppe deres tekst med flotte ord. De fortæller om kvalitet, lækre materialer og de bedste i branchen. De propper kort sagt deres tekst med tillægsord. Vi kan også kalde dem for pynteord.

Og det er en kæmpe misforståelse, at de gør noget godt for din tekst.

▶︎ Lad mig forklare det med et eksempel

Forestil dig, at du skal beskrive en kjole, som du gerne vil sælge i din webshop. Det skal jo helst lyde godt, så måske skriver du, at det er en elegant kjole i et lækkert materiale, som falder flot. Du gør dit allerbedste for at beskrive kjolen så godt du kan, så de potentielle kunder får lyst til at købe. Problemet er bare, at det ikke er pynteordene, der giver folk lyst til det.

Men hvis du i stedet fjerner pynteordene og erstatter dem med noget mere konkret, så sker der noget.

Spørg derfor dig selv:

✔️ Hvorfor er kjolen elegant?
✔️ Hvad er materialet egentlig?
✔️ Og hvad er det, der gør, at den falder flot?

… og når du har svaret på de spørgsmål, så kan du pludselig skrive en tekst om en silkekjole, der er syet i et snit, som fremhæver taljen.

Kan du mærke forskellen på de to beskrivelser? 

Læs dem eventuelt igen.

Forskellen er, at den ene beskrivelse gør det nemt at se kjolen for sig. Den gør det nemt at vælge kjolen til … eller fra. For nogen er silke jo et lækkert og attraktivt materiale. Men for andre er det bare ekstremt upraktisk, fordi de har små børn med fedtede. Der er også nogen, der gerne vil ha’ fremhævet deres talje, mens andre helst er fri.

Kan du se det?

Kan du se, hvordan alene det at fjerne pynteordene og erstatte dem med noget konkret gør en vanvittig forskel for din tekst. Det er den slags, der kan ses på bundlinjen. 

Synes du, at dette blogindlæg er kort?

Det er der en grund til, og den kan du læse her >>

Skriv din mening her

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *